BTAYTD Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Giritli Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen FUEN Toplantısına katıldı.
22-24 Kasım tarihlerinde Berlin’de düzenlenen FUEN Eğitim Toplantısına BTAYTD adına katılan Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Giritli toplantı esnasında Batı Trakya Türk Azınlığının sorunlarını diğer azınlık temsilcilerine aktarma fırsatı buldu.
Avrupa Ulusları Federal Birliği (FUEN); Avrupa’nın otokton ulusal azınlıkları, milletleri ve dil gruplarının ana savunucusu ve en büyük şemsiye örgütüdür. Şemsiyesi altında, şu anda 35 Avrupa ülkesinden 107 üye örgütü birleştirmekte ve her yıl yeni üyelerin katılımı sağlanmaktadır. Avrupa azınlıkların çıkarlarını bölgesel, ulusal ve özellikle Avrupa düzeyinde temsil eden karşılıklı bir destek topluluğudur. Avrupa azınlıklarının kimliğinin, dilinin, kültürünün, haklarının ve geleneklerinin korunması ve tanıtılması için çalışmalar düzenlemektedir. FUEN; Uluslararası örgütlerdeki, Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi, Birleşmiş Milletler ve AGİT’teki azınlıkların sesidir.
FUEN’in “Kendini Geliştir” Programı (BUILD YOURSELF) ilk defa bu yıl başlatılmıştır ve ana hedefi insan hakları savunucularının eğitilmesidir. Eğitimin amacı; FUEN ve YEN’in bilgiye dayalı örgütsel gelişimi ve STK’larda çalışan kişilerin gelişimini ifade eder. Böylece amaç FUEN’i ve üye organizasyonlarını daha nitelikli ve iyi eğitimli yapmaktır. Bu sebeple, fon yaratma, kurumsal kimlik tasarımı, fotoğraf-video düzenleme, kampanya yönetimi, çevrimiçi iletişim, kampanya iletişimi, organizasyon yönetimi veya işe alma gibi farklı alanlarda bölgesel ve yerel eğitimler sunulduğu kapasite geliştirme programlarına başlamışlardır. İlk eğitim için, gençlerin örgütsel çalışmalarının kapasitesini artırabilecek ilgi alanları seçilmiştir. Lobicilik ve savunuculuk becerilerini geliştirerek, öncelikle ikna edici sunum yeteneklerini güçlendirmek ve temsil etme becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.
Programa 9 farklı ülkeden temsilciler ve eğitmenler katılmıştır. Programı süresince grup şeklinde farklı aktiviteler yer almıştır. Bu aşamada Batı Trakya Türk Azınlığının sorunlarını proje şeklinde analiz edilip sunulmuştur.